Lien Kuypers

Kinesiste

Beschikbaar voor afspraken kinesitherapie, neurologische revalidatie en perinatale oefeningen.Afspraak maken via contactpagina

 

Ik behaalde in het begin van de zomer 2018 mijn masterdiploma kinesitherapie en revalidatiewetenschappen. In mijn laatste jaar deed ik een interuniversitaire specialisatie in neurologie. Deze richting houdt zich bezig met alle aandoeningen aan de hersenen, ruggenmerg en spierziekten. Dit betekent de behandeling van onder andere hersenbloedingen, MS, Parkinson, ALS, evenwichtsstoornissen…  Ik hou van de holistische en brede manier van denken die het behandelen van een neurologische patiënt vereist. Ook de intensieve manier van samenwerken met de patiënt naar zijn/haar doel ligt mij. Neurologie spreekt me erg aan, maar hiertoe beperk mij zeker niet.

 Ik studeerde af als algemeen kinesitherapeut. Op mijn stages kreeg ik de kans om mij te verdiepen in een heel uitgebreid aantal vormen van kinesitherapie. Zo kreeg ik te maken met: pediatrie, geriatrie, orthopedie, respiratoire kinesitherapie en musculoskeletale aandoeningen. 

Ik werk oefentherapie gericht en laat mensen graag actief meewerken aan het behandelen van hun aandoeningen. Dit sluit goed aan bij onze praktijk waar er veel plaats en materiaal is voor een actieve revalidatie. Dit is mijn manier van werken om de oorzaak van een probleem op te lossen en niet enkel het probleem zelf. Zo kunnen ook in de toekomst nieuwe aandoeningen vermeden worden.

Ik volg geregeld nieuwe cursussen en verdiep me momenteel verder in pre- en postnatale kinesitherapie waarbij de bekkenbodemspieren een belangrijke rol spelen.